Göbeği koyu renkli olduğu için Karnıkara da denilen, fasulyeye benzer bir bitki olan börülce, C vitamini ve bitkisel protein açısından zengin bir sebzedir. Protein içeriği yönünden dikkat çekmesinin yanı sıra yapılan son çalışmalar ile antioksidan içeriğinin önemli düzeyde yüksek olduğu ortaya koyulmuştur. Sağlık açısından tüm olumlu etkileri nedeniyle sebzeye olan ilgi artmakta, düşük yağ oranına karşın yüksek protein, lif, mineral ve mikro besin elementleri içeriği sebzenin sofralarda daha çok yer almasını sağlamaktadır. Taze fasulye şeklinde yemekleri yapılabileceği gibi salata olarak da tüketilmektedir.
Besin Değerleri(100 gr) |
|
Kalori |
313 kcal |
Karbonhidrat |
%61 |
Protein |
%22 |
Yağ |
%1,5 |